Diverse divaer langs Royal Run:

Kunst på Frederiksberg Allé i forbindelse med Kronprinsen 50 års fødselsdag.

 

Mandag d. 21. maj udstiller 10 kunstnere deres fortolkninger af divaer på Frederiksberg Allé. Hermed skaber de en unik kulisse for publikum og løbere på denne festlige dag.

 

Udstillingen er en hyldest til divaer som begreb, store skuespillerinder gennem tiderne og det teatermiljø, som løbene kommer igennem. Og så er det ikke mindst en visuel lykønskning til fødselaren!

 

Om temaet:

Ifølge den danske ordbog betyder en diva: "feteret sangerinde eller skuespillerinde med stor udstråling og ofte krukket adfærd".

Da Frederiksberg Allé huser et par teatre og historisk set er en del af forlystelseskvarteret på Frederiksberg, var det oplagt at vælge divaer som tema. Flere af kunstnerne har dog valgt at se bort fra dele af beskrivelsen og fortolker divaer med den kunstneriske frihed, som de har.

 

Udstillingen bidrager til at skabe en festlig kulisse ved Kronprinsens fødselsdag til glæde for både løbere, publikum og beboere. Der bliver udgivet et katalog i forbindelse med udstillingen, som bliver delt ud under løbet.

 

De 10 kunstnere er Anne Gudrun Sejersen, Bjørn Ignatius Øckenholt, David Gallagher, Frans Peter Valbjørn Knudsen, Lise Læssøe Eiler, Maria Sangiorgio, Marie Holm Nielsen, Nynne Savery, Peder Musse og Ulrikka Mokdad.

 

Tak til Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Fonden for støtte.

 

 

 

© Nynne Savery