Efter hjemkomsten - Kulturfestival 2016:

I forbindelse med Frederiksberg Dage 2016 arrangerede vi en lille kulturfestival af og med gode lokale kræfter. Formålet var, at vi gerne ville give især børn og unge en kulturel oplevelse gennem sanserne.

 

På en scene, opført til lejligheden, var der musik i form af Bergur Nielsen trio og Arly Deveril samt 3 dansere,der viste forskellige etniske danseformer.

Omkring scenen var der workshops med blomsterbinding ved Baagøe blomster og Byen Maler projekt, hvor alle blev inviteret til at farvelægge Emilie Mundts motiv fra værket ”Efter hjemkomsten”.  På Klassisk Tegneskole, Ærøvej 1, var der dels en udstilling med titlen ”Skelsættende skeletter” af Nynne Savery og tegneværksted, hvor alle kunne prøve kræfter med at tegne efter kranier af en ko, en hest, en hund og en ged. Kunsthistoriker Ulrikka Mokdad bistod med viden og vejledning.

En open air udstilling - i form af 5 stativer med hver 3 værker af eleverne fra tegneskolen - prydede gadebilledet på Godthåbsvej som optakt til dagen og forhåbentlig inspirerer publikum.

Derblev budt på gratis is fra Paradis is på Klassisk Tegneskole.. På denne måde kom vi rundt om alle sanserne.

 

Baggrunden:

I 2016 fyldte Kvindelige Kunstneres Samfund 100 år. Foreningen har bl.a. haft til formål at skabe ligestilling med hensyn til uddannelse og organisatorisk arbejde. Baggrunden for at vælge et maleri af Emilie Mundt var, at Emilie Mundt sammen med Marie Luplau havde en tegneskole for kvinder på Frederiksberg i slutningen af 1800 tallet - på et tidspunkt, hvor kvinder ikke havde adgang til uddannelse på akademiet. Her dannede sig et kunstnerisk miljø i ejendommen, som de boede i og drev tegneskolen fra. Med motivet i ”Efter hjemkomsten”, der viser en række kunstnere af begge køn, der sidder om et bord og diskuterer, ønskede vi en bred dialog, der kunne tage afsæt i både motiv, titel og børn/unges egne erfaringer om at komme hjem.

Samtidigt ville vi gerne give en sanselig oplevelse gennem dufte og farvespil fra blomsterne ved blomsterbindingsværkstedet og udstillingen, smagsoplevelser fra Paradis is, god musik til ørerne, styrkelse af følelserne ved at man måtte røre både ved kranier og blomster.

 

Projektleder: Nynne Savery

 

Tak til Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Erhverv

 

 

© Nynne Savery