Skærmbilleder:

 

Med udgangspunkt i nylig erfaret problemstilling, hvor en trio havde lånt 3 store billeder til en koncertrække, og var nødt til at flytte billederne frem og tilbage mellem koncerterne, har jeg udviklet denne idé: at lave en flytbar udstilling, hvor værkerne er monteret på et system, der minder om et skærmbræt. Samtidigt vil skærmbillederne være anvendelige i en urbaniseret tid, hvor vægplads er en mangelvare og rumopdeling på nye mobile måder kan give muligheder for at få originalkunst ud i hjemmene.

 

Historisk set var skærmbrædderne særligt udbredt i 1600- 1700 tallets Europa, og blev brugt til at skærme en del af et rum af, så den f.eks. dækkede en seng eller ovn. Ofte bestod de af 2-3 lodretstillede sammenhængslede trærammer beklædt med papir, træ eller tekstil. De større modeller, der sås i Østasien, blev typisk brugt som rumdelere. I dag bruger man ofte reoler eller opslagstavler (i virksomheder) som rumdelere, men med kunstnerisk udsmykkede skærmbrædder kan man hente kunst ind på minimal plads – forhåbentlig til inspiration både privat, lokalt og i større sammenhænge.

Navnet ”Skærmbilleder” er en kombination af det oprindelige skærmbræt og en kærlig hilsen til vores tid, hvor vi ser og deler billeder i hyppig græd over de sociale medier – altså på skærme i videste forstand.

 

Første tema bliver kompositioner med dyr. Det ønskes at efterfølges af kompositioner med mennesker.

 

 

© Nynne Savery