Tulehøj Kunst- og Kulturfestival:

Med kunstprojektet Tulehøj Kunstfestival ønskede vi at få kunsten ud i gadebilledet i Ndr. Fasanvej Kvarteret – et område af Frederiksberg, hvor kunst kun ringe er repræsenteret i mind set og tilbud. Festivalen var en del af Frederiksberg Dage 2017.

 

Kunstnerne arbejdede med temaerne ”historiske begivenheder” og demokrati udtrykt kunstnerisk. 11 professionelle kunstnere med tilknytning til Frederiksberg gav deres bud på, hvad de mente var vigtige elementer for byens udvikling. Vi ønskede at skabe en bevidsthed om den lokale historie. Værkerne vil blive trykt i formatet A1 og udstillet i stativer på gaden og på Klassisk Tegneskole under Kunstfestivalen. Samtidigt blev værkerne trykt i et katalog, til uddeling på dagen, så udstillingen var til at tage med hjem på dagen i trykt form.

 

Historiske begivenheder (eksempler på):

For Frederiksberg er det i 2017 f.eks. 160 år siden, at sognet ved lov blev til en selvstændig politisk enhed (kommune) og 115 år siden, at kommunen løsriver sig fra Københavns Kommune. Skuer man længere tilbage, har området heddet Tulehøj - det kan betyde (iflg. Wikipedia), at der har boet en thul her. En thul var oldtidens navn på en præst eller magiker, men kan også tolkes som én, der fremsagde ting. Da det er kommunalvalgsår i 2017, er det oplagt både at behandle demokratiet historisk gennem maleriet og ved at lade flere kunstformer komme til udtryk. Fra sidste års kulturfestival har vi gode erfaringer med at lade publikum farvelægge et klassisk maleri. I 2016 var det Emilie Mundts ”Efter hjemkomsten”, der blev optegnet og farvelagt på et lærred, ledsaget af en baggrundshistorie. Det gav anledning til både diskussioner og fortolkninger. I 2017 vælger vi ”Den Grundlovgivende Rigsforsamling” af Cornelius Hansen. Det bliver endnu en god udfordring.

 

Projektleder: Nynne Savery

 

Tak til Nordre Fasanvej Kvarteret, Trafik- og Bygningsministeriet, Frederiksberg Fonden, Frederiksberg Erhverv og Frederiksberg Kommune

 

 

De udstillende kunstnere:

Bjørn Ignatius, Frans Peter Valbjørn Knudsen, Nynne Savery, Anne Gudrun Sejersen, David Gallagher, Marie Holm Nielsen, Ulrikka Mokdad, Lise Læssøe Eiler, Lene Bennike, Diego Bang og Anneline Schjødt Pedersen

 

Kunsthåndværkere på dagen:

Nina Warming Knudsen (strik), Jonas Birkelund Nilsson (origami), Bodil Bredmose (design) og Nete Lassen (glas)

 

Erhvervsdrivende på dagen:

TEGNESTUEN CO/ TEXTUR, Hup & Jørgensen, Blåabjerg & Madsen, Godthåbsvej 55, Fysioterapeuterne (Godthåbsvej 58 A) og Klassisk Tegneskole.

 

Kataloget kan rekvireres så længe lager haves, ved at kontakte Nynne Savery på mailen nynnesavery@os.dk

 

© Nynne Savery